8200 Veszprém, Veszprémivölgyi u. 4.
Tel.: +36-88-579-280 Fax.: 06 88 579 289
Email:
Kalkuláció / Online foglalás
MZS_2962 MZS_3073 MZS_3016 MZS_2959 MZS_2957 MZS_3046

A Betekints Wellness szaunavilágának szolgáltatásai

Finn szauna

Betekints Wellness - finn szaunaA szaunázás egyszerre kikapcsolódás és felfrissülés, egészségünk megóvását segítő pihenés, amely jótékony hatással van a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt. A szaunázás néhány egészségmegőrző hatása, például a stresszmentesítés, az immunrendszer erősítése, a jó anyagcsere elősegítése, a bőrfeszesség megóvása már tudományosan bizonyított tény. A szauna rendszeres használata az életöröm és életminőség új távlatait nyitja meg előttünk.

 

Infra kabin

Betekints Wellness - infra kabinAz infravörös energia az energiának egy olyan formája, amely a többi energiával ellentétben nem a levegőt használja fel közvetítő közegként. A mélyenfekvő szövetekben található nagy mennyiségű víz kíváló vezetőképességének köszönhetően az infra kabinban kibocsátott infravörös sugarak képesek egészen 4 cm mélyen a testbe hatolni. Az emberi test a sugárzószálak által kibocsátott sugarak 95%-át képes elnyelni. Ez a mélyreható sugárzás váltja ki a melegítő hatást az izomszövetekben és a belső szervekben. Erre a test szívverés és pulzusszám növekedéssel reagál.

Az infra kabin használata során a szervezet kalóriavesztesége elősegíti a zsírszövetek leépítését és a szervezet méregtelenítését. A számos kedvező hatás közül a legalapvetőbb az izzadás révén  a bőr tisztulása és feszesebbé válása, valamaint a szervezet keringési rendszerének frissítése, tornáztatása.

 

Gőzkabin

A gőzkabin javítja az egészségi állapotot és élvezetes a használata. Kutatások során kiderült, hogy gyógyítja a tüdőasztmát, hörghurutot, felső légúti megbetegedéseket, köhögést és elősegíti a köpetürítést. Jótékonyan hat az ízületek korlátozott vagy fájdalmas mozdíthatósága esetén is.

A gőzfürdő további nagy előnye a bőrre gyakorolt igen kedvező hatásában rejlik. A nedves hő stimulálja a szubkután vérkeringést és alaposan tisztítja a bőrt úgy, hogy megnyitja a pórusokat és és eltávolítja az elhalt hámsejteket. A bőr ettől puha, tiszta és selymes lesz.A sószoba rendszeres használata emyhíti az alvászavarokat, melyek egyenes következményei a stresszes életvitelnek. A só antibakteriális hatásának köszönhetően a problémás bőrbetegségek tüneteinek kezelésében is segít (saltpeeling), de vízmegkötő hatása a hajat és a bőrt is hidratálja.

Betekints Wellness - sókabin

 

​Sókabin

A sóterápia szinte mindenkinek ajánlott, hiszen amellett, hogy rendkívül kedvező hatással van a légúti megbetegedésekre, egészséges embereknek is használ, hatására az állóképesség és a teherbíró képesség fokozódik, sőt gyermekek esetén már fél éves kortól alkalmazható.

 

Dézsazuhany

A dézsazuhany nagyon kedvelt a hagyományos finn szauna használóinak körében. Szaunázás után ideális módja bőrünk intenzív lehűtésének nyaktól lefelé.

Dézsazuhany használata során hideg vízzel megtöltött, fából készült dézsa tartalmát zúdítjuk magunkra. Amennyiben a dézsára felrögzített kötelet meghúzzuk, az kimozdul egyensúlyi helyzetéből és a benne lévő jelentős mennyiségű (kb. 30 liter) hideg víz egyszerre ömlik ránk. Az ürítést követően a dézsa automatikusan újra feltöltődik.

Betekints Wellness - jégkása gép

 

Jégkása gép

A testhűtő jégkása gép a szauna vagy a gőzkabin utáni hűtésre szolgál. Tisztálkodás után a testet gyengéden átradírozhatjuk a jéggel, ezzel bizsergető érzéssel kísért lehűlést tapasztalhatunk. Minden felmelegítő/lehűlési fázis után legkevesebb 15 perces pihentető szünetet kell tartani, mielőtt újabb kezelésbe kezdünk.

 

Kneipp-taposó

A Kneipp-taposó medencében sétálva a hideg és meleg víz váltakozásával fokozódik az anyagcsere, a salakanyagok gyorsabban távoznak, erősödik az immunrendszerünk és a sétától testünk kellemesen felfrissül. A medence használata javítja a láb vérkeringését, erősíti a tartóizmokat és egyben talpmasszázsként is funkcionál, hiszen a medencében található, legömbölyített felületű kövek enyhén masszírozzák a talp reflexzónáit.

 

Betekints Wellness